Vesti
Hronika

Vozač autobusa se branio ćutanjem

Vozač autobusa u čijem je prevrtanju u nedelju poginulo 10 putnika, a više od 40 povređeno, danas se branio ćutanjem tokom ispitivanja u Županijskom državnom tužilastvu u Slavonskom Brodu, prenosi Tanjug.
Vozač autobusa se branio ćutanjem
Mesto nesreće kod Slavonskog Broda (Foto Tanjug//AP)

"Ispitao sam prijavljenika koji se brani ćutanjem. Nakon ovoga biće doneto rešenje o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog dela. Nakon svega biće predložen istražni zatvor o kojem će se odlučivati sutra u 9 sati na ročištu", rekao je predstavnik tužilaštva Franjo Kopunić.

On je potvrdio da je vozaču dodeljen advokat po službenoj dužnosti, prenosi Hina.

Vozač je nakon ispitivanja vraćen u pritvor. Prema podnetoj krivičnoj prijavi vozaču autobusa preti kazna zatvora od šest meseci do 15 godina.

Dr Samardžić: Danas je 26 povređenih u Hrvatskoj otpušteno iz bolnice

Direktor bolnice u Slavonskom Brodu dr Josip Samardžić najavio je da će iz bolnice biti otpušteno 26 povređenih putnika u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći, prenosi Gazeta ekspres.

"26 povređenih u saobraćajnoj nesreći biće pušteno iz bolnice i poslato na identifikaciju i privremeni smeštaj dok se ne donese konačna odluka da li će neko od njih nastaviti put ka Kosovu ili će se vratiti u Nemačku", kazao je dr Samadžić, pišu hrvatski mediji, prenosi Gazeta ekspres.

Samardžić je dodao da su "dva pacijenta životno ugrožena i dalje na intenzivnoj nezi i njihovo stanje se pažljivo prati“.

„Juče je ujutru urađeno sedam operacija povređenih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći, dok će tokom dana 20-25 pacijenata biti pušteno na kućno lečenje“, rekao je Samardžić.

Takođe, hrvatski mediji pišu o opcijama prevoza povređenih putnika u nesreći.

„Razmatra se nekoliko opcija prevoza za preživele u autobuskoj nesreći, jedna od njih je vanredni čarter let od Osijeka do Kosova“, piše 24sata.Ostale vesti

Zastrašivanje u severnom delu Mitrovice
Slučaj zastrašivanja zabeležen je u severnom delu Mitrovice, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 17.08.2022
Na Brezovici se nastavlja istraga o nelegalnoj gradnji
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Direkcijom Nacionalnog parka „Šara“ i Kosovskom agencijom za katastre i danas nastavlja istragu o uknjiženju vikendica na području Brezovice.
  • 15.08.2022
Maskirane osobe sa psima šetale Prištinom

Maskirana lica obučena u crno juče popodne su šetala glavnom ulicom Prištine vodeći sa sobom pse. Policija je ovo okarakterisala kao remećenje javnog reda i mira i privela deset maskiranih osoba.

  • 15.08.2022
Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022