Vesti
Hronika

Vozač autobusa se branio ćutanjem

Vozač autobusa u čijem je prevrtanju u nedelju poginulo 10 putnika, a više od 40 povređeno, danas se branio ćutanjem tokom ispitivanja u Županijskom državnom tužilastvu u Slavonskom Brodu, prenosi Tanjug.
Vozač autobusa se branio ćutanjem
Mesto nesreće kod Slavonskog Broda (Foto Tanjug//AP)

"Ispitao sam prijavljenika koji se brani ćutanjem. Nakon ovoga biće doneto rešenje o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog dela. Nakon svega biće predložen istražni zatvor o kojem će se odlučivati sutra u 9 sati na ročištu", rekao je predstavnik tužilaštva Franjo Kopunić.

On je potvrdio da je vozaču dodeljen advokat po službenoj dužnosti, prenosi Hina.

Vozač je nakon ispitivanja vraćen u pritvor. Prema podnetoj krivičnoj prijavi vozaču autobusa preti kazna zatvora od šest meseci do 15 godina.

Dr Samardžić: Danas je 26 povređenih u Hrvatskoj otpušteno iz bolnice

Direktor bolnice u Slavonskom Brodu dr Josip Samardžić najavio je da će iz bolnice biti otpušteno 26 povređenih putnika u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći, prenosi Gazeta ekspres.

"26 povređenih u saobraćajnoj nesreći biće pušteno iz bolnice i poslato na identifikaciju i privremeni smeštaj dok se ne donese konačna odluka da li će neko od njih nastaviti put ka Kosovu ili će se vratiti u Nemačku", kazao je dr Samadžić, pišu hrvatski mediji, prenosi Gazeta ekspres.

Samardžić je dodao da su "dva pacijenta životno ugrožena i dalje na intenzivnoj nezi i njihovo stanje se pažljivo prati“.

„Juče je ujutru urađeno sedam operacija povređenih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći, dok će tokom dana 20-25 pacijenata biti pušteno na kućno lečenje“, rekao je Samardžić.

Takođe, hrvatski mediji pišu o opcijama prevoza povređenih putnika u nesreći.

„Razmatra se nekoliko opcija prevoza za preživele u autobuskoj nesreći, jedna od njih je vanredni čarter let od Osijeka do Kosova“, piše 24sata.Ostale vesti

Policija na Brnjaku bacila suzavac na okupljene građane
Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak. 
  • 20.09.2021
U Leposaviću se okupljaju građani, na Jarinju specijalci
Na putu između Zvečana i Leposavića, kod Balabana, raspoređeno je više oklopnih vozila specijalne jedinice Policije Kosova koja, kako saznajemo, jutros nisu zaustavljava vozila sa srpskim registarskim oznakama. Međutim, u Leposaviću su počela okupljanja građana a parkirano je i više kamiona srpskih privrednika.
  • 20.09.2021
Preminula Marina Tucaković
Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je posle duže borbe sa teškom bolešću. Tokom karijere napisala je stotine pesama i sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.
  • 20.09.2021
Specijalne jedinice Rosu raspoređene na Jarinju i Brnjaku

Specijalne jedinice kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza – Jarinju i Brnjaku, javlja RTS.

  • 20.09.2021
Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021