Vlajić: Tužilac prepričao optužnicu, ne znamo koji su dokazi

Advokat Nebojša Vlajić kaže da još nisu poznati dokazi na kojima tužilac zasniva optužnicu kojom se tereti šestoro Srba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nebojša Vlajić (Foto arhiva Kim)

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šestoro Srba za ubistvo Olivera Ivanovića.

Oni se terete za više krivičnih dela – za "Učešće ili organizovanje kriminalne grupe", za "Zloupotrebu službenog položaja", "Pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "Otkrivanje službene tajne" i "Manipulaciju dokazima".

Advokat Nebojša Vlajić kaže da ne samo porodica, već i javnost s pravom očekuju da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića.

"On je velikan našeg naroda, i javnost s pravom očekuje da se sazna ko je naredio i izvršio ubistvo. Iz ovog juče objavljenog možemo samo da nagađamo. Mi nismo videli optužnicu, već samo ono što je objavljeno na sajtu – prepričano šta tužilac tvrdi i stavlja na teret", rekao je Vlajić.

Dodaje da nisu navedeni dokazi. "Tužilac kaže da je saslušao više od sto svedoka, neke i više puta, a ne znamo šta su rekli i na kojim dokazima zasniva optužnicu", rekao je Vlajić.

Objašnjava da je javni tužilac dužan da u kratkom roku preda dokaze kojima raspolaže, nakon čega će branioci moći da se oglase.

"Dalji postupak je da se optužnice uruče, da se dostave dokazi kojima tužilac raspolaže i da se nakon toga zakaže pripremno ročište. Nakon toga teku rokovi od 40 dana za prigovore na optužnicu, predlaganje dokaza od strane odbrane i za prigovore potiv dokaza tužioca, jer je moguće da neki nisu zakonito pribavljeni. Četrdeset dana od prigovora zakazuje se suđenje", naveo je Vlajić.

Kaže da će vreme pokazati da li na Kosovu ima dovoljno pravednih sudija koji će nepristrasno razmotriti slučaj ubistva Ivanovića.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane