Vesti
Hronika

Vlajić: Jednomesečni pritvor uhapšenom u Leposaviću

Uhapšenom u akciji protiv krijumčarenja pre dva dana u Leposaviću određen je jednomesečni pritvor, potvrdio je za KoSSev portal njegov advokat Nebojša Vlajić.
Vlajić: Jednomesečni pritvor uhapšenom u Leposaviću
Nebojša Vlajić, advokat (Foto KoSSev)

Kosovska policija zaplenila je preksinoć u regionu Leposavića veliku količinu alkoholnih i bezalkoholnih pića, kada je i uhapsila vozača kamiona, tridesetdvogodišnjeg A.D.

Hapšenju i zapleni prethodila je policijska potera, a kako je potvrđeno, u njoj je korišćeno i vatreno oružje.

Prema navodima policije, u toku jurnjave za kamionom povređeno je pet policajaca i oštećeno jedno policijsko vozilo, kada je u njega udario pomenuti kamion čiji se vozač, kako se dodaje, oglušio o naredbe policajaca da se zaustavi.

I dok iz policije i PIK-a tvrde da je upotreba sile i oružja u ovom slučaju bila neophodna, prema rečima S.D, koji tvrdi da je brat uhapšenog vozača, policijski službenici su tokom akcije upotrebili prekomernu silu „ispraznili 15 šaržera u kamion i pretukli A.D.“.

Slične navode izneo je danas za KoSSev i advokat Vlajić, rekavši da su policijski službenici pucali na kamion koji se kretao, izbušivši mu tako pet guma.

„Policija je nezakonito upotrebila oružje, jer nema pravo da puca u kamion koji beži i udaljava se, a koji nije stao na znak policije. Policija nema pravo da puca u takvo vozilo, a oni su pucali. Izbušili su mu pet guma od šest koliko kamion ima“, kazao je za Nebojša Vlajić.

Nakon što je kamion zaustavljen, kako navodi Vlajić, policajci su njegovog klijenta pretukli i naneli mu telesne povrede o kojima postoji i lekarski izveštaj, ali i koje su vidljive i golim okom.

Advokat je potvrdio i da se uhapšenom A. D. na teret stavljaju tri krivična dela – „pokušaj ubistva“, „krijumčarenje robe“ i „nedozvoljeni prelaz granice“.

Vlajić je istakao da je optužba o „navodnom pokušaju ubistva policajaca“ neosnovana jer A. D. nije imao nameru ikoga da ubije, niti je preduzeo ikakvu radnju koja tome vodi.

„To je apsolutno neosnovana optužba, mi ćemo se protiv toga boriti i siguran sam da ćemo i dokazati da je to tako“, zaključio je Nebojša Vlajić.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022