Vesti
Hronika

Više novinara i policajaca nego učesnika protesta

Grupica Albanaca, njih oko 30,  protestovala je danas  u blizini glavnog mosta na Ibru u južnom delu Kosovske Mitrovice, zbog postavljanja spomenika caru Lazaru u severnom delu grada i izgradnje povratničkog naselja "Sunčana dolina".
Više novinara i policajaca nego učesnika protesta
Protest u Južnoj Mitrovici (Foto Kontakt plus)


Na protestu je bilo više novinara i policajaca nego samih učesnika protesta koji su se okupili u blizini glavnog ibarskog mosta, a osim jedne zastave Albanije, učesnici protesta nisu nosili nikakve transparente.

Jedan od učesnika protesta rekao je da je "sramota što je spomenik caru Lazaru postavljen na albanskoj zemlji".

Pored postavljanja spomenika knezu Lazaru, učesnici protesta su između ostalog naveli i problem sa povratnicima albanske nacionalnosti jer, kako su rekli, oko 11 hiljada Albanaca je raseljeno iz severnog dela Kosovske Mitrovice i njima se ne dozvoljava povratak, a spomenuli su i slobodu kretanja odnosno, da glavni most na Ibru konačno bude u funkciji, imajući u vidu ranije najave da će ovaj most u junu mesecu biti otvoren.

Protiv protesta ranije se oglasila vladajuća Demokratska partija Kosova, u kojoj smatraju da ne bi trebalo da se protestuje, jer organizatori protesta nisu poznati.

Predsednik ogranka DPK-a u Mitrovici Avni Kastrati rekao je na konferenciji za novinare da je Mitrovica grad sa mnogim problemima i da je potrebno da se građani udruže u takvim slučajevima, prenosi Veriu.info.

Sa obe strane mosta na Ibru bile su prisutne jake snage policije, dok su mere bezbednosti bile pojačane.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023