Vesti
Hronika

Više lažnih dojava o podmetnutoj bombi

Srpske škole na centralnom Kosovu dobile su rano jutros  mejl sa pretećom porukom o podmetnutoj pombi. Direktor Osnovne škole ’’Miladin Mitić’’ u Lapljem Selu Ljubiša Kardzić i direktorka srednje Ekonomske škole Dragica Mitić potvrdili su za RTV Kim da su dojave bile lažne.

Više lažnih dojava o podmetnutoj bombi
OŠ ''Miladin Mitić'' u Lapljem Selu (Foto Kim)

Više škola na centralnom Kosovu jutros je zatekla mejl poruka preteće sadržine. Ljubiša Kradzić je potvrdio za RTV Kim da je OŠ ’’Miladin Mitić’’ u Lapljem Selu bila jedna od njih.

“Jutros smo dobili mejl sa pretećim sadržajem. Odmah smo obavestili školsku upravu i Policijsku stanicu u Gračanici koja je odmah  poslala svoju ekipu. Kasnije su došli i pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije za deminiranje i proverili celokupan objekat škole koristeći pse tragače i adekvatnu opremu. Konstatovali da je dojava bila lažna”, kazao je Karadžić.

On je dodao da je po  preporuci Ministarstva prosvete danas nastava održana u onlajn formatu, a  da se sutra deca vraćaju u školske klupe.

Sličan scenario desio se u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu. Po rečima direktorke srednje Ekonomske škole Dragice Mitić i ova dojava je bila lažna.

“Jutros smo dobili obaveštenje da je u školi postavljena bomba. Policija je izvršila uviđaj i konstatovala da je dojava bila lažna. Ukoliko ne bude bilo nove pretnje, sutra će za đake biti organizovana redovna nastava”, rekla je Mitićeva.

Iz Kosovske policije su apelovali da se u ovakvim situacijama ne paniči jer su policijske jedinice prisutne i angažovane radi istrage i obezbeđivanja sigurnosti  na svim lokacijama širom Kosova.

 Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022