Vesti
Hronika

Vinki Radosavljević policijac zabranio da pređe Jarinje

Kosovska policija danas nije dozvolila Vinki Radosavljević, koordinatorki Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, da pređe Jarinje.
Vinki Radosavljević policijac zabranio da pređe Jarinje
Vinka Radosavljević (Foto arhiva Kim)

Njoj je, kako prenosi TV Most, albanski predstavnik Kosovskih policijskih snaga zabranio prelazak službenim automobilom i vratio je nazad u Kosovsku Mitrovicu.

"Na Jarinje sam došla oko 12 časova kolima, ali je jedan član kosovske policije odmah prišao i izdvojio me iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog i ovlašćenje za automobil rekao je da ne mogu vikendom da prelazim. Tražio je da napišem izjavu i rekao da će slučaj da preda javnom tužiocu, iako nikakav prekršaj nije napravljen. Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire", rekla je Radosavljević za TV Most.

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila preko Jarinja i da nije imala slične probleme, ona je navela da današnju neprijatnost vidi kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.

Ona navodi da je poslednjih meseci često nastupala u medijima na Kosovu, te da veruje da je to izazvalo "nervozu kod nekih" zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO.

Kaže i da je obavestila o današnjem slučaju zamenika ministra kosovske policije Milana Radojevića, te upitala - "Imamo li mi pravo da normalno radimo svoj posao?"

"Odazvaću se pozivu javnog tužioca, ali ću sigurno da tužim policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje", rekla je za TV Most Radosavljević.Ostale vesti

Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020
Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020