Vesti
Hronika

Vinka Radosavljević osuđena uslovno zbog korišćenja službenog automobila

Osnovni sud u Mitrovici osudio je na šestomesečnu uslovnu kaznu zatvora, načelnicu pećkog okruga, Vinku Radosavljević, zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe 2018. godine kada je vršila funkciju savetnice u Ministarstvu lokalne samouprave u kosovskoj vladi, prenosi Zakletva za pravdu. 
Vinka Radosavljević osuđena uslovno zbog korišćenja službenog automobila
Foto: Zakletva za pravdu

U istom danu juče su osuđena dva člana Srpske liste a oboje zbog zloupotrebe službenog položaja.

Osuđen je i gradonačelnik Novog Brda, Svetislav Ivanović zbog toga što je „s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi za lovačko udruženje ‘Kaljaja’ u ovoj opštini, prekoračio svoje dužnosti i ovlašćenja i povredio prava drugog lovačkog udruženja“, prema presudi suda u Mitrovici.

Radosavljević je prekršila administrativno uputstvo, time što je dozvolila njenom bratu od tetke da upravlja službenim automobilom marke „Jeep“.

„Ona je optužena da je u suprotnosti sa administrativnim uputstvom koristila službeno vozilo u privatne svrhe, dajući da njime upravlja njen brat od tetke, kojim su pokušali da idu u Srbiju, ali su zaustavljeni na granici, na Jarinju“, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Međutim, kako se navodi u optužnici, za prelazak Jarinja nisu imali odgovarajuću dokumentaciju i validno ovlašćenje.

Presuda je izrečena nakon što je optužena Vinka Radosavljević priznala krivicu na glavnom pretresu.

Međutim, kako prenosi Zakletva za pravdu, Radosavljević se na prvom ročištu održanom 12. decembra 2019. izjasnila da nije kriva.

Ova funkcionerka Srpske liste u obavezi je da uplati 20 evra na ime paušala, te 50 evra na ime „kompenzacije oštećene strane“.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020