Vesti
Hronika

Vijesti: Uhapšena osoba na Kosovu je odbegli pripadnik kavačkog klana

Odbegli pripadnik kavačkog klana S. J. uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu škaljarca Nikole Stanišića na Lovćenu, pišu Vijesti, pozivajući se na navode policije Crne Gore. Potvrda stiže svega par sati nakon što su iz Kosovske policije saopštili da je osoba sa istim inicijalima, za koju navode da je Srbin sa Kosova, uhapšena u Gnjilanu na osnovu poternice Crne Gore.
Vijesti: Uhapšena osoba na Kosovu je odbegli pripadnik kavačkog klana
Ilustracija (Foto Shutterock)

Iz Uprave policije Crne Gore (UP) saopšteno je da je S. J. uhapšen na Kosovu, nakon višemesečne intezivne i kontinuirane razmene operativnih podataka „sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage“.

Navode da se ova osoba na teritoriji Kosova skrivala pod lažnim identitetom.

Pozivajući se na svoja saznanja, Kalzo piše da je ova osoba predočila kosovsku ličnu kartu sa imenom Dragan Pejić, da je promenila identitet u Mitrovici, a imala stan u Leposaviću.

„S.J. u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe. On je lišen slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB INTERPOL Podgorica, a radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela teško ubistvo“, saopštili su iz policije, prenose Vijesti.

Precizirali su da S. J. sumnjiče da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala ubistvo Stanišića:

„Te da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog dela nakon što je N. S. lišen života“, kažu iz UP Crne Gore.

Svega nekoliko sati ranije oglasila se Kosovska policija sa navodima da je danas u Gnjilanu uhapsila osobu za koju navode da je Srbin sa Kosova – S. J. (1981).

Takođe su saopštili da je uhapšen na osnovu poternice Crne Gore, kao i da se tereti za teško ubistvo i osnivanje kriminalne organizacije.

Precizirali su da će dalje radnje biti preduzete u koordinaciji sa jedinicom za međunarodnu saradnju „Fast Kosovo“ od strane Kosovske policije i relevantnih institucija.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023