Vesti
Hronika

Veterani OVK pokušali da upadnu u Skupštinu Kosova

Vetarni OVK su nakon u okupljanja ispred Skupštine Kosova razbili ograde i ušli u dvorište Skupštine, pri čemu je jedan pripadnik kosovske policije povređen, izveštavaju prištinski mediji. Kako javlja Agencija Anadolu, policija je upotrebila suzavac.
Veterani OVK pokušali da upadnu u Skupštinu Kosova
Sa protesta veterana OVK u Prištini (Foto Ekonomia online)

Ogranizatori protesta nezadovoljni su neuključivanjem boračkih kategorija u povećanje minimalne zarade u Nacrtu zakona koji se danas nalazi pred poslanicima kosovske Skupštine.

Protest je započeo mirno oko 10 sati, pre skupštinske sednice na kojoj je na dnevnom redu Nacrt zakona o minimalnoj zaradi.

Međutim, nešto pre 11 sati veterani OVK su probili zaštitnu ogradu i pokušali da uđu u zgradu Skupštine. Policija Kosova je reagovala suzavcem, a vrlo brzo su se pojavile i specijalne jedinice Policije Kosova, javila je Agencija Anadolu.

Veterani OVK su i nakon toga pokušavali da uđu u Skupštinu kako bi prisustvovali sednici.

Vršilac dužnosti predsednika OVK Faton Kljinaku poručio je da zakon o minimalnoj zaradi ne treba da bude izglasan u Skupštini, dodajući da se kroz ovaj zakon nastoji da se uklone veterani.

"Moramo da protestujemo zbog vrednosti tog rata, imali smo sastanak sa vladom i pokazali smo svoje stavove", dodao je on.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022