Vesti
Hronika

Veselji se vratio iz Haga, dočekali ga prijatelji i stranačke kolege

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji se, posle jučerašnjeg saslušanja pred Specijalnim sudom u Hagu, vratio na Kosovo.
Veselji se vratio iz Haga, dočekali ga prijatelji i stranačke kolege
Ilustracija (Foto Ljajmi)

Veseljija su, kako prenosi Ljajmi, na prištisnkom aerodromu “Adem Jašari” dočekali brojni simpatizeri i članovi njegove stranke.

Lider DPK je rekao da je rat Oslobodilačke vojske Kosova bio zbog tendencija srpskog režima za entičkim ćišćenjem.

„Kao što sam javno obećao, odazvao sam se pozivu na razgovor. Obavio sam intervju. Ne želim konkretno da pričam o pitanjima intervjua. Rat OVK bio je zbog tendencije srpskog režima za etničkim čišćenjem. Oslobodilačka vojska Kosova zaštitila je narod Kosova i naš nacionalni identitet. To je takođe razlog zašto smo imali podršku međunarodnih partnera za intervenciju NATO-a i slobodu Kosova“, rekao je Veselji.

Veselji, koji je bivši član Generalštaba OVK, nije naveo u kakvom je svojstvu saslušan pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020