Vesti
Hronika

Utajom poreza na gorivo oštećen kosovski budžet za više od 600.000 evra

Carina Kosova saopštila je da je otkrila utaju poreza od strane tri subjekta koji posluju u oblasti trgovine naftnim derivatima, čime su budžetu Kosova naneli štetu za preko 600.000 evra.

Utajom poreza na gorivo oštećen kosovski budžet za više od 600.000 evra
Ilustracija (Foto Pixabay)

Kako se navodi u saopštenju Carine od subote, otkriveno je da su ovi subjekti falsifikovanjem dokumenata utajili porez na uvoz goriva, čime su naneli veliku štetu kosovskom budžetu u poslednje tri godine.

„Carina Kosova je, zahvaljujući kontrolnim aktivnostima orijentisanim na područja sa visokim rizikom od izbegavanja carina, izvršila inspekcijske preglede. Carinici su potvrdili sumnje u utaju poreza od strane tri subjekta koji posluju u oblasti prometa naftnih derivata. Kao rezultat toga, otkriveno je izdavanje falsifikovanih dokumenata tokom godina, prvobitno od strane ova tri preduzeća. Sumnja se da su ovi subjekti izbegli porez na uvoz goriva, nanevši štetu državnom budžetu od preko 600 hiljada evra u poslednje tri godine“, navodi se u saopštenju.

Carina je obavestila pritvorskog tužioca i odgovorna lica iz ova tri privredna subjekta koji su bili uključeni u postupke su privedena, a kako se navodi u saopštenju, istraga će biti nastavljena radi rasvetljavanja okolnosti ovih slučajeva.Ostale vesti

Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022
Određen pritvor osumnjičenom za nanošenje teških telesnih povreda u tuči kod picerija
Iz Kosovske policije je saopšteno da je U.M. (1998) saslušan u prisustvu advokata zbog sumnje da je počinio krivično delo “Nanošenje teških telesnih povreda”, tokom tuče koja se dogodila 28. juna u blizini picerije “Mrvica” u severnom delu Mitrovice.
  • 29.06.2022