Vesti
Hronika

Uroševac: Eksplozija u kafiću, dosta je povređenih

Snažna eksplozija odjeknula je danas u jednom kafiću u Uroševcu. Više desetina ljudi je povređeno, među kojima su bili gosti i zaposleni.
Uroševac: Eksplozija u kafiću, dosta je povređenih
Mesto eksplozije u Uroševcu (Foto Koha)

18:10 - Prema poslednjim podacima, u eksploziji plinske boce u gastronomskom baru u Uroševcu povređeno je preko 40 osoba.

Koha izveštava da je petnaest povređenih stiglo u Univerzitetski klinički centar u Prištini.

Prema izjavama zaposlenih u UKCK, do sada je operisano devet povređenih, dok je ostalima ukazana lekarska nega.

Povređene je posetio ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj.

15:54 - Povređene su najmanje 24 osobe, potvrdio je lokalni tužilac Šukri Jašari. Kosova press, međutim, javlja da je povređena 31 osoba.Jašari je kazao da su dve osobe u teškom stanju. Diretkor Hitne pomoći Bahri Ljenjani izjavio je za Kohu da su tri osobe zadobile teške opekotine i da su prebačene na bolničko lečenje.

Koha javlja da su i ostali povređeni poslati u bolnicu.

Na mestu eksplozije nalaze se brojne policijske snage, vatrogasci i ekipe hitne pomoći. Vidljiva je velika materijalna šteta.

Još uvek nije poznato šta je uzrok eksplozije.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021