Vesti
Hronika

Uroševac: Eksplozija u kafiću, dosta je povređenih

Snažna eksplozija odjeknula je danas u jednom kafiću u Uroševcu. Više desetina ljudi je povređeno, među kojima su bili gosti i zaposleni.
Uroševac: Eksplozija u kafiću, dosta je povređenih
Mesto eksplozije u Uroševcu (Foto Koha)

18:10 - Prema poslednjim podacima, u eksploziji plinske boce u gastronomskom baru u Uroševcu povređeno je preko 40 osoba.

Koha izveštava da je petnaest povređenih stiglo u Univerzitetski klinički centar u Prištini.

Prema izjavama zaposlenih u UKCK, do sada je operisano devet povređenih, dok je ostalima ukazana lekarska nega.

Povređene je posetio ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj.

15:54 - Povređene su najmanje 24 osobe, potvrdio je lokalni tužilac Šukri Jašari. Kosova press, međutim, javlja da je povređena 31 osoba.Jašari je kazao da su dve osobe u teškom stanju. Diretkor Hitne pomoći Bahri Ljenjani izjavio je za Kohu da su tri osobe zadobile teške opekotine i da su prebačene na bolničko lečenje.

Koha javlja da su i ostali povređeni poslati u bolnicu.

Na mestu eksplozije nalaze se brojne policijske snage, vatrogasci i ekipe hitne pomoći. Vidljiva je velika materijalna šteta.

Još uvek nije poznato šta je uzrok eksplozije.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021