Vesti
Hronika

Uroševac: Eksplozija u kafiću, dosta je povređenih

Snažna eksplozija odjeknula je danas u jednom kafiću u Uroševcu. Više desetina ljudi je povređeno, među kojima su bili gosti i zaposleni.
Uroševac: Eksplozija u kafiću, dosta je povređenih
Mesto eksplozije u Uroševcu (Foto Koha)

18:10 - Prema poslednjim podacima, u eksploziji plinske boce u gastronomskom baru u Uroševcu povređeno je preko 40 osoba.

Koha izveštava da je petnaest povređenih stiglo u Univerzitetski klinički centar u Prištini.

Prema izjavama zaposlenih u UKCK, do sada je operisano devet povređenih, dok je ostalima ukazana lekarska nega.

Povređene je posetio ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj.

15:54 - Povređene su najmanje 24 osobe, potvrdio je lokalni tužilac Šukri Jašari. Kosova press, međutim, javlja da je povređena 31 osoba.Jašari je kazao da su dve osobe u teškom stanju. Diretkor Hitne pomoći Bahri Ljenjani izjavio je za Kohu da su tri osobe zadobile teške opekotine i da su prebačene na bolničko lečenje.

Koha javlja da su i ostali povređeni poslati u bolnicu.

Na mestu eksplozije nalaze se brojne policijske snage, vatrogasci i ekipe hitne pomoći. Vidljiva je velika materijalna šteta.

Još uvek nije poznato šta je uzrok eksplozije.Ostale vesti

Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022
Policajac iz Mitrovice osumnjičen da je oštetio kamere u blizini plantaže marihuane
Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su sinoć policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici zbog sumnje za prikrivanje dokaza nakon akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima pre dva dana.
  • 25.05.2022
Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022