Vesti
Hronika

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo

Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Otac Romilo (Foto SPC)

„Večni spomen i Carstvo nebesko blaženopočivšem bratu i prisnopamjatnom arhimandritu Romilu (Jeliću) igumanu manastira Duboki Potok u Ibarskom Kolašinu (Kosovo i Metohija). Upokojio se u Gospodu, kome je verno služio godinama“, napisao je na Fejsbuku iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava Janjić.

Otac Romilo Jelić je bio iguman manastira Duboki Potok od 2000. godine. Zamonašen u manastiru Sveti Vrači u Zočištu, prenosi Kossev.

Među vernicima na severu Kosova bio je jedan od najomiljenijih sveštenih lica, zbog čega je i manastir u kojem je službovao bio jedan od najposećenijih.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021