Vesti
Hronika

Uništena tabla na prilazu manastiru Draganac

Nepoznata lica polomila su tablu sa putokazom za manastir Draganac u opštini Novo Brdo. Gradonačelnik ove opštine Svetislav Ivanović je povodom najnovijeg incidenta posetio Manastir Draganac i osudio vanadlizam koji se ponavlja više puta na tom istom mestu.
Uništena tabla na prilazu manastiru Draganac
Ivanović ispred oštećene table (Preuzeto sa Fejsbuka)

Tabla sa putokazom za manastir Draganac nalazi se na raskrsnici puteva ka istoimenom selu i manastiru.

Novo Brdo je multietnička opština i od davnina poznata kao jedinstveno mesto po vrednostima kulturne baštine, civilizacijskim vrednostima i suživotu pripadnika raličitih religija.

"Moramo nastaviti tim putem i čuvati naše zajedničko kulturno nasleđe, naše verske objekte kako bi zajedničkim snagama išli napred i unapređivali demokratsko društvo", poručio je gradonačelnik Novog Brda a objavljeno na Fejsbuk stranici ove opštine.

Još jednom apelujem na sve nadležne institucije da spreče ovakve vandalske postupke koji se ponavljaju već duže vreme, dodao je Ivanović.Ostale vesti

Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020
Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020
Kurti traži da Državno tužilaštvo sasluša Tačija
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zatražio je od Državnog tužilaštva da ispita predsednika Kosova Hašima Tačija kao svedoka povodom pretnji smrću koje je na Fejsbuku premijeru uputila "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 22.05.2020
Optužnica protiv dve žene zbog učešća u ISIS-u
Specijalno tužilaštvo Кosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene sa Kosova sa inicijalima L.I. i A.A., za krivično dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".
  • 22.05.2020