Uništena tabla na prilazu manastiru Draganac

Nepoznata lica polomila su tablu sa putokazom za manastir Draganac u opštini Novo Brdo. Gradonačelnik ove opštine Svetislav Ivanović je povodom najnovijeg incidenta posetio Manastir Draganac i osudio vanadlizam koji se ponavlja više puta na tom istom mestu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ivanović ispred oštećene table (Preuzeto sa Fejsbuka)

Tabla sa putokazom za manastir Draganac nalazi se na raskrsnici puteva ka istoimenom selu i manastiru.

Novo Brdo je multietnička opština i od davnina poznata kao jedinstveno mesto po vrednostima kulturne baštine, civilizacijskim vrednostima i suživotu pripadnika raličitih religija.

"Moramo nastaviti tim putem i čuvati naše zajedničko kulturno nasleđe, naše verske objekte kako bi zajedničkim snagama išli napred i unapređivali demokratsko društvo", poručio je gradonačelnik Novog Brda a objavljeno na Fejsbuk stranici ove opštine.

Još jednom apelujem na sve nadležne institucije da spreče ovakve vandalske postupke koji se ponavljaju već duže vreme, dodao je Ivanović.

Ostale vesti

 • Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Specijalno tužilaštvo za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, sa sedištem u Hagu, sprovodi istragu o ulozi Kancelarije za pravnu zaštitu potencijalno optuženih pred Specijalizovanim većima, koja postoji u okviru kosovskog Ministarstva pravde, kao i rukovodioca te kancelarije Dritona Ljajćija.

 • KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  Kosovska policija uhapsila je danas jednog Albanca zbog sumnje da je „utajio porez“ i time oštetio kosovski budžet za skoro 750 hiljada evra, navodi se u policijskom saopštenju.

 • Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Šef Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati, saopštio je danas da je Specijalni sud pozvao na saslušanje još jednog bivšeg pripadnika OVK Sejdija Berišu, prenosi Gazeta Ekspres.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane