Vesti
Hronika

Uništen mural Novaku Đokoviću u Orahovcu

U Orahovcu je tokom noći uništen mural posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, a počinioci su na praznom prostoru ispisali UČK.

Uništen mural Novaku Đokoviću u Orahovcu
Uništen mural Novaku Đokoviću u Orahovcu (Foto TANJUG/ STR)

Stanovnici gornjeg dela Orahovca su rano jutros videli uništen mural, a policija treba da izvrši uviđaj.

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta „Boja u vazduhu“ koji je realizovala organizacija „Amići di Dečani“ (Prijatelji Dečana), u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom.

Đoković je nakon jučerašnje pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri ispisao poruku: Kosovo je srce Srbije – stop nasilju.Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023