Vesti
Hronika

Umro Hans Hakerup

Hans Hekerup, bivši danski ministar odbrane i treći šef UN-a koji je nadgledao prve opšte izbore na Kosovu, je umro u 68. godini.
Umro Hans Hakerup
Hans Hakerup (www.politiken.dk)

Hekerup je umro 22. decembra posle duge bolesti, izjavio je portparol stranke Martin Justesen.

Kao Socijaldemokratski političar Hakerup je 1979. godine po prvi put izabran za poslanika u danskom parlamentu, a služio je i u ministarstvima obrazovanja, socijalnih pitanja i rada pre nego što je imenovan za ministra odbrane 1993. godine.

Na ovoj poziciji je ostao sve dok u januaru 2001. godine nije nasledio Bernara Kušnera kao šef UN-a na Kosovu.

Posle samo godinu dana na funkciji podneo je ostavku.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021