Vesti
Hronika

Ukinut kućni pritvor trojici mladića

Trojica mladića za koje je predložen kućni pritvor zbog učestvovanja u tuči ispred škole u Lapljem Selu se, kao i njihovi prethodno pušteni drugovi, oslobađaju kućnog pritvora na osnovu novog rešenja Osnovnog suda u Gračanici, kazao je za RTV Kim advokat Negovan Šaranović.
Ukinut kućni pritvor trojici mladića
Odeljenje Osnovnog suda u Gračanici (Foto Kim)

„Prema trojici osumnjičenih, Marku Ristiću, Čedomiru Živkoviću i Lazaru Karadžiću sudija za prethodni postupak je nakon održanog ročišta doneo odluku da se odbija izmenjen zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini tako što se i oni oslobađaju pritvora i puštaju na slobodu“, rekao je advokat Šaranović koji zastupa Lazara Karadžića.

On je napomenuo da ne zna da li će biti podignuta optužnica u daljem toku postupka.

„Ukoliko se to desi, advokati odbrane će nastupati u skladu sa zakonom. Ne bih da prejudiciram, ali ja sam zastupao stav da moj branjenik Lazar Karadžić nije imao osnova da bude osumnjičen, takođe ni pitvoren, što je ovom odlukom i dokazano“, rekao je advokat.

Njegov kolega Predrag Miljković je kazao da je „zadovoljan odlukom suda koja je osnovana“.

„Postupak ide u redovnu proceduru. Smatram da ni prvobitno nije bilo potrebe za određivanjem bilo kakvih mera. U pitanju je jedno lakše krivično delo, nadam se da će tužilaštvo preduzeti sve istražne radnje. Ukoliko se desi da podignu optužnicu, naravno da ćemo nastaviti sa postupkom i zastupati interese naših klijenata. Međutim, smatram da je danas sud pravilno odlučio tako što je ukinuo meru sudskog pritvora“, istakao je on.

Siniša, otac Čedomira Živkovića, ističe da je napokon zadovoljan presudom.

„Deca su u pritvoru već 16 dana, zadovoljni smo presudom. Za sada nema krivičnih prijava, ali videćemo šta će se kasnije desiti“, rekao je on.

Podsetimo, u tuči ispred škole u Lapljem Selu su 22. februara poveđena dvojica mladića, od kojih je jedan maloletan. Nakon hapšenja i određivanja pritvora sedmorici momaka, njihovi roditelji, ali i školski drugovi održavali su proteste u cilju njihovog oslobađanja.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021