Vesti
Hronika

Uhapšeno pet osoba osumnjičenih za umešanost u trgovinu oružjem

Kosovska policija, odnosno Direkcija za istragu organizovanog kriminala po naredbi Specijlanog tužlaštva sprovela je akciju u regionu južne Mitrovice i Prištine na pet različitih lokacija, gde je uhapšeno pet osoba. 
Uhapšeno pet osoba osumnjičenih za umešanost u trgovinu oružjem
Ilustracija (Foto Freepik.com)

Sumnja se da su uhapšeni na organizovan način kao opasna kriminalna grupa, počinili krivična dela "učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe" u vezi sa "neovlašćenim uvozom, izvozom, snabdevanjem, prevozom, proizvodnjom, razmenom, posredovanjem ili prometom oružja ili eksplozivnih materija".

Kako se navodi, u toku akcije uhapšeno je pet osoba sa inicijalima S. S., S. S., E. Đ., Š. D. i Š. J, dok je prilikom pretresa njihovih imanja oduzeto 20 "kalašnjikova", 20 okvira municije, dva vozila, šest telefona i dokumenta relevantna ovaj za slučaj.

"Odlukom nadležnog tužioca, petorici uhapšenih je određeno zadržavanje od 48 sati, radi nastavka daljeg sudskog postupka", zaključuje se zajedničkom saopštenju Policije i Tužilaštva.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023