Vesti
Hronika

Uhapšeno još pet lica zbog pripreme terorističkih akcija

U Prištini je uhapšeno pet lica osumnjičenih za pripremu terorističkih akata, tako je da u poslednja dva dana policija po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapsila ukupno deset osoba.
Uhapšeno još pet lica zbog pripreme terorističkih akcija
Zaplenjeno oružje (Foto Specijalno tužilaštvo Kosova)

Tokom dana posle hapšenja, jedinica protiv terorizma Policije Kosova je zaplenila arsenal oružja, dobro sakriven u jednoj jami na planini u okolini grada.
 
Oružje, municija i tehnološka oprema pronađeni su dan ranije kod još četvorice osumnjičenih koji su pritvoreni u Prizrenu, Peći i Đakovici.
 
Za neke od pritvorenih institucije pravde na Kosovu imaju informacije o prethodnim kriminalnim aktivnostima, među kojima je i učešće u sukobima na Bliskom istoku.
 
Za sada nema informacija da li je Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo meru pritvora za uhapšene.Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021