Vesti
Hronika

Uhapšeno devet osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata

Devet osoba sa Kosova osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata uhapšeno je u jutrošnjoj akciji Uprave za istragu organizovanog kriminala Kosovske policije i Specijalnog tužilaštva. Današnja hapšenja izvršena su u sklopu akcije pokrenute u oktobru prošle godine, te je do sada uhapšeno ukupno 12 osoba, saopštila je Kosovska policija, a prenosi Kossev.
Uhapšeno devet osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata
Zaplena dokumenata (Foto Kosovska policija)

Detalje o ovoj akciji saopštile su na zajedničkoj konferenciji specijalni tužilac Habibe Saljihu i direktorka jedinice protiv organizovanog kriminala, Fljorie Hajra.

„Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela zločin i organizaciju, falsifikovanje dokumenata i šverc migranata i posebne slučajeve falsifikovanja dokumenata“, kazala je tužiteljka.

Fljorie Hajra je rekla da je danas pretraženo 12 lokacija.

„U oktobru je pretraženo pet lokacija i uhapšeno troje osumnjičenih. Dok je u akciji pokrenutoj u ranim jutarnjim satima pretraženo 12 lokacija i uhapšeno 9 osumnjičenih. Pronađene su laboratorije opremljene opremom i materijalom za proizvodnju falsifikovanih dokumenata, kao što su pasoši, lične karte itd. Sve to za više od 16 različitih zemalja, uglavnom Evropske unije. Imamo 12 osumnjičenih koji su u pritvoru po nalogu tužioca. Ostali u pritvoru po nalogu suda“, kazala je Hajra.

Dodala je da su istrage sprovedene sa Europolom, Albanijom i nekim zemljama EU.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021