Vesti
Hronika

Uhapšeno devet osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata

Devet osoba sa Kosova osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata uhapšeno je u jutrošnjoj akciji Uprave za istragu organizovanog kriminala Kosovske policije i Specijalnog tužilaštva. Današnja hapšenja izvršena su u sklopu akcije pokrenute u oktobru prošle godine, te je do sada uhapšeno ukupno 12 osoba, saopštila je Kosovska policija, a prenosi Kossev.
Uhapšeno devet osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata
Zaplena dokumenata (Foto Kosovska policija)

Detalje o ovoj akciji saopštile su na zajedničkoj konferenciji specijalni tužilac Habibe Saljihu i direktorka jedinice protiv organizovanog kriminala, Fljorie Hajra.

„Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela zločin i organizaciju, falsifikovanje dokumenata i šverc migranata i posebne slučajeve falsifikovanja dokumenata“, kazala je tužiteljka.

Fljorie Hajra je rekla da je danas pretraženo 12 lokacija.

„U oktobru je pretraženo pet lokacija i uhapšeno troje osumnjičenih. Dok je u akciji pokrenutoj u ranim jutarnjim satima pretraženo 12 lokacija i uhapšeno 9 osumnjičenih. Pronađene su laboratorije opremljene opremom i materijalom za proizvodnju falsifikovanih dokumenata, kao što su pasoši, lične karte itd. Sve to za više od 16 različitih zemalja, uglavnom Evropske unije. Imamo 12 osumnjičenih koji su u pritvoru po nalogu tužioca. Ostali u pritvoru po nalogu suda“, kazala je Hajra.

Dodala je da su istrage sprovedene sa Europolom, Albanijom i nekim zemljama EU.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021