Vesti
Hronika

Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu

Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Ilustracija (Foto Freepick)

Kako je saopšteno, Osnovno tužilaštvo u Prištini je u saradnji sa kosovskom policijom, Upravom za istraživanje sajber kriminala, a na osnovu naredne Osnovnog suda u Prištini sprovelo akciju na 14 različitih lokacija na Kosovu, između ostalog u Prištini, Gnjilanu, Uroševcu, Kačaniku, Glogovcu, Suvoj Reci i Dečanima.

"Osumnjičeni su u međusobnoj interakciji, radi nezakonitog sticanja imovinske koristi sebi ili drugom licu koristili neovlašćeno bankovne kartice za obavljanje transakcija, podizanje novca sa bankomata i kupovinom raznih predmeta bankovim karticama", naveli su iz Kosovske policije.

"Finansijske institucija na Kosovu oštećene su za više od 400.000 evra", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tokom akcije su oduzeti dokazni predmeti koji će biti korišćeni u krivičnom postupku, kao i imovinska korist ostvarena navedenim krivičnim delima.

"Policija je zaplenila različite relevantne dokaze, uključujući računare, mobline i USB uređaje, bankovne kartice, dokumenta, kao i tri komada oružja i municiju", zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Rudare: J.K. iz Zubinog Potoka udario u vozilo sa petočlanom porodicom, pa pobegao
Na magistralnom putu Priština – Raška u Velikom Rudaru (kod groblja), u subotu oko 21.00 sat došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je osumnjičeni J. K., krećući se velikom brzinom, otpozadi udario drugo vozilo u kom je bila petočlana porodica.
  • 17.09.2023