Vesti
Hronika

Uhapšeni službenik kosovskog ministarstva je pop-folk zvezda

Osnovni sud u Prištini doneo je odluku po zahtevu Osnovnog tužilaštva da okrivljenom Ljeotrimu Gašiju odredi jednomesečni pritvor, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.
Uhapšeni službenik kosovskog ministarstva je pop-folk zvezda
Ljeotrim Gaši (Printskrin Jutjub)

Ljeotrim Gaši, relativno popularni folk-pop pevač među kosovskim Albancima, uhapšen je pre dva dana kao službenik ovdašnjeg Ministarstva kulture, omladine i sporta zbog sumnje da je tražio i primio mito od više hiljada evra od dve firme koje su konkurisale i koristile subvencije ovog ministarstva.

Tek danas je obelodanjen njegov identitet.

Nakon održanog saslušanja i analize spisa predmeta, sudija za prethodni postupak je zaključio da je zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini osnovan i argumentovan.

Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022