Vesti
Hronika

Uhapšeni službenik kosovskog ministarstva je pop-folk zvezda

Osnovni sud u Prištini doneo je odluku po zahtevu Osnovnog tužilaštva da okrivljenom Ljeotrimu Gašiju odredi jednomesečni pritvor, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.
Uhapšeni službenik kosovskog ministarstva je pop-folk zvezda
Ljeotrim Gaši (Printskrin Jutjub)

Ljeotrim Gaši, relativno popularni folk-pop pevač među kosovskim Albancima, uhapšen je pre dva dana kao službenik ovdašnjeg Ministarstva kulture, omladine i sporta zbog sumnje da je tražio i primio mito od više hiljada evra od dve firme koje su konkurisale i koristile subvencije ovog ministarstva.

Tek danas je obelodanjen njegov identitet.

Nakon održanog saslušanja i analize spisa predmeta, sudija za prethodni postupak je zaključio da je zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini osnovan i argumentovan.

Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022