Vesti
Hronika

Uhapšeni predsednik i šef finansija privremenog organa SO Klina

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili predsednika privremenog organa SO Klina B.Š. i šefa finansijske službe tog organa S.S.
Uhapšeni predsednik i šef finansija privremenog organa SO Klina
Ilustracija (foto Shutterstock)

Kako se navodi u saopštenju, oni su privedeni zbog postojanja osnova sumnje da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Dodaje se da su B.Š. i S.S. u periodu od 1. januara 2015. do 30. juna 2020. odobravali nezakonitu isplatu zarade na štetu budžeta Republike Srbije, u iznosu od preko 3,7 miliona dinara.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.Ostale vesti

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020