Vesti
Hronika

Uhapšene dve osobe osumnjičene za seksualno uznemiravanje

Policijska stanica Istok je 09.9.2022. godine (prošlog petka) oko 21.40 časova obaveštena da su u povratničkom selu Srbobran dve osobe pokušale na prevaru da ubace dve maloletnice u automobil, ali su one uspele da pobegnu. Uhapšen je i drugi napadač na devojčice.
 • 12.09.2022
 • 17:32 h > 18:03
 • Hronika
 • izvor: Kim, Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 309
Uhapšene dve osobe osumnjičene za seksualno uznemiravanje
Ilustracija (Foto Pixabay)

Policija je izašla na teren, stupila u kontakt sa oštećenima, sa kojima je obavljen razgovor u prisustvu roditelja, radnika Centra za socijalni rad i advokata.

Odmah je uhapšen jedan od osumnjičenih u tom slučaju. Njemu je nakon obavljenog razgovora, a po nalogu državnog tužioca, određeno zadržavanje od 48 sati.

Danas je uhapšen glavni osumnjičeni u ovom slučaju kome je, takođe po nalogu državnog tužioca, određen pritvor od 48 sati.

Slučaj je vodila istražna jedinica Policijske stanice u Istoku, saopšteno je medijima iz Regionalne policijske direkcije u Peći.

Kako Radio Goraždevac nezvanično saznaje od meštana, u Srbobranu su napadnute devojčice iz egipćanske zajednice.

Podsetimo, u poslednje vreme je povećan broj prijava slučajeva seksualnog nasilja.

Krajem avgusta u Prištini je navodno pet osoba sedam sati silovalo jedanaestogodišnju devojčicu, a policija je kasnije saopštila da postoje sumnje da je ona silovana i prodavana tokom juna meseca.

Pre nekoliko dana (8. septembra) maloletna devojčica iz Gnjilana je prijavila Kosovskoj policiji da su je u periodu od marta do aprila ove godine silovala dva odrasla muškaraca.

Osnovno tužilaštvo u Peći je ranije danas iznelo detalje u vezi sa sumnjom na prethodna silovanja dve maloletnice u Istoku i Klini.Ostale vesti

U pucnjavi ispred diskoteke u Gračanici ranjen Srbin
Ispred diskoteke na ulazu u Gračanicu iz pravca Lapljeg Sela, sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac Lj. M. (55) srpskog porekla iz Lipljana, a kako Kosovo onlajn saznaje, na njega je pucao jedan Albanac.
 • 02.10.2022
Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

 • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
 • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
 • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

 • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
 • 27.09.2022