Vesti
Hronika

Uhapšene dve osobe na Kosovu na osnovu poternice Interpola

Specijalna jedinica Kosovske policije FAST, je u sklopu međunarodne policijske saradnje uhapsila ove nedelje dve osobe za kojima se tragalo na osnovu međunarodnih poternica.

Uhapšene dve osobe na Kosovu na osnovu poternice Interpola
Ilustracija (Foto Shutterock)

Kako navode, Policija je prvo uspela da locira i uhapsi muškarca sa Kosova P.J. (1986) za kojim je na osnovu poternice Interpola tragala "jedna evropska država".

Takođe, FAST Kosova je uspeo da locira, a zatim i uhapsi drugoosumnjičenog nemačkog družavljanina D.S, (1992.) za kojim takođe traga Interpol.

Iz kosovske policije dodaju da su osumnjičeni privedeni, te da će se nastaviti sa postupcima predviđenim za takve slučajeve.

"Kosovska policija ostaje posvećena sprečavanju i borbi protiv svih nezakonitih pojava u zemlji, uključujući jačanje policijske saradnje na međunarodnom nivou", navode iz ove institucije.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023