Vesti
Hronika

Uhapšene četiri osobe osumnjičene za terorizam

U okviru policijske akcije "Van Dam" u Italiji i na Kosovu uhapšena su četvorica kosovskih Albananaca osumnjičenih da su kao članovi terorističke ćelije promovisali aktivnosti i regrutovali borce za odlazak na strana ratišta.
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za terorizam
Policija Kosova (Foto srb.time)

Oni su, takođe, pretili papi Franju i bivšem ambasadoru SAD na Kosovu, a hvalili su i nedavne napade na Pariz, prenose italijanski mediji.

Kosovska policija je izdala saopštenje u kome je potvrdila da je u saradnji sa policijom iz italijanskog grada Breše uhapšen jedan Albanac pod sumnjom da je umešan u planiranje i podsticanje terorističkih akcija i da pokušavao da regrutuje borce za odlazak na ratišta u Siriju i Irak.

Policija je pretražila njegovu kuću na graničnom prelazu Đeneral Janković, udaljenom 65 kilometara od Prištine, a tamo su pronašli pištolj, pušku i elektronske uređaje, prenosi AP.

Za ovo lice se sumnja da je bio "mozak" grupe, prenela je kosovska štampa.

Još tri lica Kosova uhapšena su u Italiji dok su za još nekoliko izdate poternice.

Prvi podaci iz istrage italijanske policije su pokazali da su sva četvorica uhapšenih bili pripadnici Islamske države.

Zvaničnici iz Breše tvrde da su osumnjičeni kačili na svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk svoje fotografije sa oružjem u stavu karakterističnom za pripadnike Islamske države, kao i da su često posećivali džihadističku grupu na Fejsbuku.Ostale vesti

Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021