Vesti
Hronika

Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije

U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
Ilustracija (Foto Rojters)

U saopštenju policije dostavljeno medijima ističe se da je "Policija juče izvršila pretres dve lokacije u Prištini i Kosovu Polju i tom prilikom su uhapšene četiri osobe: jedna žena i dva muškarca sa Kosova, i još jedna žena državljanka Srbije, albanske nacionalnosti".

Tokom akcije, privremeno je oduzeto "pet mobilnih telefona, 125 evra, kopije nekih dokumenata i knjiga, kao materijalni dokazi u istrazi".

Nakon saslušanja, osumnjičenima je, odlukom tužioca, određena mera zadržavanja od 48 sati.

Akciju je sproveo Centralni istražni sektor pri Upravi za istraživanje trgovine ljudima, a nakon istrage Osnovnog tužilaštva u Prištini.Ostale vesti

Gaši i Kljinaku odbijaju da odgovore na poziv Specijalnog suda
Advokatu veterana "OVK" Tomu Gašiju i sekretaru iste organizacije Fatonu Kljinaku juče je upućen poziv da se jave predstavnicima Euleksa. Oni su to odbili.
  • 01.10.2020
Šarčeviću zabranjen ulazak na Kosovo
Ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenu Šarčeviću vlasti u Prištini su zabranile ulazak na Kosovo, javljaju Novosti.
  • 30.09.2020
U Plemetini napadnuto srpsko dete
U Plemetini, kod Obilića, danas oko 13 časova nepoznate osobe napale su osmogodišnjeg M. V. kada se vraćao iz škole, potvrdila je za RTV Kim dečakova majka Bojana Vuksanović. Porodica sumnja na pokušaj otmice.
  • 29.09.2020
Osuđeni kosovski poslanik Etem Arifi predao se policiji
Poslanik u kosovskoj skupštini Etem Arifi predao se policiji i prebačen je u pritvorski centar u Prištini na izdržavanje kazne zatvora od 15 meseci, na koju je osuđen zbog finansijskih prevara sa subvencijama.
  • 29.09.2020
Pokušaj pljačke u Babinom Mostu

Nepoznati počinioci upali su u toku jučerašnjeg dana u porodičnu kuću Bobana Dančetovića u Babinom Mostu i tom prilikom napravili premetačinu.

  • 29.09.2020
Preminuo Dragiša Murganić, sekretar Crvenog krsta KiM
Dragiša Murganić, dugogodišnji sekretar Crvenog krsta Кosova i Metohije, preminuo je juče posle duže bolesti, objavile su Novosti.
  • 29.09.2020