Vesti
Hronika

Uhapšena trojica maloletnika zbog pucnjave u Ugljaru

Trojica maloletnika osumnjičenih za nedavnu pucnjavu u blizini školskog dvorišta u Ugljaru kod Kosova Polja uhapšena su juče, saopštila je Kosovska policija.
Uhapšena trojica maloletnika zbog pucnjave u Ugljaru
Ugljare nakon pucnjave (Foto Tanjug, dopisništvo sa Kosova)

Juče u popodnevnim časovima, Opšta istražna jedinica Policije za region Prištine uhapsila je trojicu osumnjičenih u vezi sa slučajem koji se dogodio 16. maja u 22:30 u Ugljaru u ulici Knjaza Miloša.

Uhapšeni su D. H, muškarac, 17 godina, državljanin Kosova, D.J, muškarac, 17 godina, državljanin Kosova,
A.G, muškarac, 17 godina, takođe državljanin Kosova za koje se sumnja da su umešani u pucnjavu u Ugljaru. Prilikom hapšenja pronađeno je i zaplenjeno oružje, među kojima i pištolj koji je korišćen u slučaju.

Nakon privođenja, trojica osumnjičenih su ispitana od strane državnog tužioca i poslata na izdržavanje jednodnevnog pritvora. Istraga o ovom slučaju je pokrenuta, saopšteno je iz Policije.

Krivično delo je okarakterisano kao - „Izazivanje opšte opasnosti“, „Održavanje u vlasništvu ili neovlašćeno posedovanje oružja“.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023