Vesti
Hronika

Uhapšena tri državljanina Srbije zbog kupovine uniforme OVK

Kosovska policija uhapsila je trojicu državljana Srbije koji su u jednoj radnji u Prištini kupovali ambleme OVK, dok su u drugoj radnji namerali da kupuju uniforme iste bivše vojne formacije. Kako je danas javila agencija Kosovapress uhapšeni su D.D, V.J. i D.D. i njima je određena mera policijskog zadržavanja od 48 sati.
Uhapšena tri državljanina Srbije zbog kupovine uniforme OVK
Ilustracija (Foto AFP)

Izvori agencije u kosovskim institucijama bezbednosti navode da je kod pritvorenika pronađena veća količina novca.

Isti izvori navode da su Srbi pripremili plan da snime neke video snimke kako su vojnici obučeni u uniforme OVK spremni da zauzmu sever Kosova.

Prema ovim izvorima, Srbija ovom taktikom planira da da povod međunarodnim institucijama da vojno intervenišu, tobože da bi zaštitile Srbe na Kosovu.

Pre nekoliko dana u lokalnim medijima je objavljeno da su Srbi kupili vojne uniforme i pribor u jednoj radnji u Prištini. Ne zna se da li se radilo o istoj ili drugoj prodavnici.

Sinoć uhapšeni Srbi su u zamenu za srpsko državljanstvo, pojedinim kosovskim Albancima uzimali novac, dok je jedan od njih tražio da ga pošalju u dve prodavnice u kojima ima vojnih uniformi. U poslednjoj radnji kupio je i ambleme OVK.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022