Vesti
Hronika

Uhapšena odgovorna osoba za grafite u Gojbulji

U Gojbulji je uhapšen mladić koji je osumnjičen da je ispisivao grafite na tamošnjoj školi.
Uhapšena odgovorna osoba za grafite u Gojbulji
Škola u Gojbulji (Foto Kancelarija za Kim)

U ovom selu kraj Vučitrna od juče je pojačano prisustvo policije, naveo je na svojoj Fejsbuk stranici ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

"Od suštinske važnosti je da se meštani danas osećaju sigurnije nego u prethodnim danima kada su bili na različite načine napadani. Institucionalna zaštita, vladavina prava i zakona kao i puno uvažavanje prava nevećinskih naroda su jedini način izgradnje poverenja i suživota na Kosovu", napisao je Jevtić.

Uz podsećanje da je od kraja februara do danas na Kosovu zabeleženo 11 incidenata u kojima su žrtve bile srpski povratnici, Jevtić je izrazio uverenje da će biti uhapšeni i odgovorni za paljenje kuća u Janjinoj Vodi, Novakama i Cernici, ali i oni koji su pljačkali u Babinom Mostu, Crkolezu i Novakama.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020