Vesti
Hronika

Uhapšena odgovorna osoba za grafite u Gojbulji

U Gojbulji je uhapšen mladić koji je osumnjičen da je ispisivao grafite na tamošnjoj školi.
Uhapšena odgovorna osoba za grafite u Gojbulji
Škola u Gojbulji (Foto Kancelarija za Kim)

U ovom selu kraj Vučitrna od juče je pojačano prisustvo policije, naveo je na svojoj Fejsbuk stranici ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

"Od suštinske važnosti je da se meštani danas osećaju sigurnije nego u prethodnim danima kada su bili na različite načine napadani. Institucionalna zaštita, vladavina prava i zakona kao i puno uvažavanje prava nevećinskih naroda su jedini način izgradnje poverenja i suživota na Kosovu", napisao je Jevtić.

Uz podsećanje da je od kraja februara do danas na Kosovu zabeleženo 11 incidenata u kojima su žrtve bile srpski povratnici, Jevtić je izrazio uverenje da će biti uhapšeni i odgovorni za paljenje kuća u Janjinoj Vodi, Novakama i Cernici, ali i oni koji su pljačkali u Babinom Mostu, Crkolezu i Novakama.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023