Vesti
Hronika

Uhapšena kriminalna grupa

Na Kosovu je uhapšena kriminalna grupa, deset kosovskih Albanaca i jedan Srbin, zbog sumnje da su uključeni u lanac krijumčarenja migranata u zemlje EU.
Uhapšena kriminalna grupa
(Foto kurir-info)

Uhapšena kriminalna grupa je koristila puteve preko Kosova i centralne Srbije kako bi migrante sproveli do Mađarske i dalje prema drugim zemljama EU, a za usluge prevoza migranata naplaćivali su između 1.800 i 3.500 evra u zavisnosti od krajnje destinacije.

Tokom istrage utvrđeno je da je ova grupa prevarila preko 100 ljudi koji su iz svih delova Kosova, a tokom operacije policija je zaplenila različite vrste materijalnih dokaza od ličnih dokumenata, preko novca do oružja i municije.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje.

Akciju su sproveli pripadnici Kosovske policije - Direkcije za istragu organizovanog kriminala u reginu Kosovske Mitrovice i Prizrena u saradnji sa policijom iz Mađarske, Švajcarske, Austrije, Nemačke i Francuske, navodi se u saopštenju policije dostavljenom agenciji Tanjug.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020