Vesti
Hronika

Uhapšena još jedna osoba zbog silovanja 11-godišnjakinje

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo da je uhapšena još jedna osoba pod sumnjom da je izvršila krivično delo "pomaganje u izvršenju krivičnog dela silovanja" u vezi sa slučajem silovanja jedanaestogodišnjakinje u junu 2022. godine.
Uhapšena još jedna osoba zbog silovanja 11-godišnjakinje
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

"Osnovno tužilaštvo u Prištini, obaveštava javnost da je u toku intenzivnih istražnih radnji, po nalogu državnog tužioca, punoletnom licu određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, pod sumnjom da je izvršio krivično delo ‚pomaganje u izvršenju krivičnog dela silovanja‚ prema KZRK, u vezi sa slučajem 11-godišnje devojčice, juna 2022. godine", stoji u saopštenju.

Napominje se da će državni tužilac u zakonskom roku podneti zahtev za određivanje mere pritvora protiv okrivljenog nadležnom sudu.

Inače, ovo je trinaesta osoba koja je uhapšena u vezi sa dva slučaja silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022