Vesti
Hronika

Uhapšena još jedna osoba za ubistvo u Glođanu

Još jedna osoba je uhapšena zbog teškog ubistva koje se dogodilo u Glođanu 26. novembra prošle godine, javlja Koha.
Uhapšena još jedna osoba za ubistvo u Glođanu
Autobus u kojem su bile žrtve (Foto Rojters)

Tokom pucnjave na autobus koji je vozio iz Đakovice, poginuli su vozač i dvoje učenika.

„Povodom ovog slučaja, 04.02.2022. godine, uhapšen je osumnjičeni muškarac sa Kosova“, navodi se u izveštaju Kosovske policije.

Policija je ranije u ovom slučaju uhapsila tri osobe.

U napadu je povređen još jedan učenik koji je nakon zadobijenih povreda zbrinut u bolnici.

Jedan od poginulih učenika rođen je 2003. godine, a drugi 2004. godine.

Prvo se sumnjalo da je delo počinila maskirana osoba. Kasnije je Vlada Kosova saopštila da nudi nagradu od 20 hiljada evra za svakog ko pruži informaciju koja dovede do hvatanja ubice.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel takođe je reagovao na slučaj, rekavši da odgovorni treba da budu izvedeni pred lice pravde.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022