Vesti
Hronika

Uhapšena još jedna osoba osumnjičena za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovska policija uhapsila je sinoć M.M. osumnjičenog da je aktivno učestvovao u ubistvu političara Olivera Ivanovića, saopšteno je iz Specijalnog Tužilaštva Kosova. 
Uhapšena još jedna osoba osumnjičena za ubistvo Olivera Ivanovića
Sveće za Olivera Ivanovića (Foto Bojan Slavković/AP)

Kako se navodi, naredbom Specijalnog tužilaštva Kosova, kosovska policija uhapsila je sinoć M.M. srpske nacionalnosti, pod sumnjom da je aktivno učestvovao u izvršenju krivičnog dela "Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe" iz člana 283 stav 3. KZRK u vezi sa krivičnim delom "Teško ubistvo" prema članu 197 stav 1.9. KZRK, u ubistvu pokojnog Olivera Ivanovića, zajedno sa okrivljenim N.S., M.R., R.B. i S.A., za koje se suđenje odvija u Osnovnom sudu u Prištini.

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da je od početka 2019. godine uhapšeni nedostupan organima tužilaštva, iako je na snazi bio nalog za njegovo hapšenje, osumnjičeni M.M. uhapšen je 19.10.2022. u večernjim satima.

Dodaje se da će prema Zakoniku o krivičnom postupku u zakonskom roku biti podnet zahtev za određivanje mere pritvora, kako bi se krivični postupak nesmetano nastavio.Ostale vesti

Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023
Orahovac: Služen pomen žrtvama martovskog pogroma
U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu u podne je služen pomen žrtvama martovskog pogroma iz 2004. godine, kao i svim žrtvama postradalim na Kosovu i Metohiji od kosovskog boja do danas.
  • 17.03.2023