Vesti
Hronika

Uhapšena Aljbuljena Hadžiu

Danas je u centru Prištine uhapšena i poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu u trenutku dok su se pripadnici tog opozicionog radikalnog pokreta pripremali da krenu na protestni skup u Gnjilane. Iz tog pokreta su tim povodom poručili da neće odustati od protivljenja formiranju ZSO.
Uhapšena Aljbuljena Hadžiu
Suzavac u Skupštini Kosova (Foto Kim)

U pritvoru zbog remećenja rada parlamenta i bacanja suzavca se već nalazi osnivač pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

Iz tog pokreta, a povodom hapšenja poslanice Hadžiu se navodi da je kosovska vlada "zločinačka", te da je reč o sprezi "DPK-DSK-Srpska“ i koriste se sva sredstva za pritisak na opoziciju kako bi realizovala srpske projekte na Kosovu.

Delovanje poslanika opozicije unutar Skupštine je, kako se tvrdi, u funkciji "zaštite suvereniteta zemlje".

"Ujedinjena opozicija se neće zaustaviti do povlačenja sporazuma sa Srbijom i Crnom Gorom", kaže se dalje u saopštenju.

"Ukoliko se Vlada Kosova boji da odustane od sporazuma (sa Beogradom) neka onda zakaže referendum i neka narod Kosova odluči o tome. A ako se boji i organizuje referendum onda što pre treba organizovati nove izbore", poručili su iz Samoopredeljenja.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021