Uhapšen Srbin, raseljeno lice iz Peći

Srbin Zoran Đokić, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administravnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Podeli ovaj članak sa:
 • Peć (Foto arhiva Kim)

Kako tvrde u Kancelariji, Кosovska policija ga je najpre dva sata zadržala na prelazu, a potom ga je pod oružanom pratnjom sprovela u Peć, dok je njegovo dvanaestogodišnje dete "bilo svedok tog maltretiranja, a onda i da samo nastavi put ka Кosovskoj Mitrovici".

"Ovaj događaj je još jedna potvrda da Priština ne nemerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Кosovu i Metohiji zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine".

U Kancelariji za KiM napominju da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni na ovaj način bili nevini.

"Jedini cilj i ishod ovakvog postupanja stvaranje stalne atmosfere straha i nesigurnosti, a da je kampanja usmerena pre svega prema potencijalnim povratnicima".

Кancelarija za Кosovo i Metohiju je Đokiću obezbedila branioca, i biće u stalnom kontaktu sa njegovom porodicom.

 

Ostale vesti

 • Saslušan Zlatan Krstić

  Saslušan Zlatan Krstić

  Zlatan Кrstić iz Кragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je 26. marta 1999. godine, kao pripadnik policije, učestovao u izvršenju krivičnog dela "ratnog zločina protiv civilnog stanovništva", saslušan je danas u Prištini od strane tužioca Valjdeta Gašija izjavio je njegov advokat Dejan A. Vasić.

 • Preminuo glumac Vasilj Adžić

  Preminuo glumac Vasilj Adžić

  Glumac i multimedijalni umetnik iz Kosovske Mitrovice, Vasilj Adžić (1976), preminuo je danas od posledica srčanog udara, objavili su njegovi prijatelji i saradnici.

 • Godišnjica nestanka novinara: Nećemo odustati

  Godišnjica nestanka novinara: Nećemo odustati

  Na mestu gde su poslednji put, pre 21 godinu, viđeni novinari Ranko Perenić i Đuro Slavuj okupili su se novinari, članovi Udruženja novinara Srbije i njegovog ogranka na Kosovu, kako bi još jednom podsetili na njihov nestanak.

 • Uhapšeni Srbin i Albanac, protivnici gradnje mini-hidroelektrane

  Uhapšeni Srbin i Albanac, protivnici gradnje mini-hidroelektrane

  Regionalna istražna jedinica Kosovske policije iz Uroševca juče je u selu Donja Bitinja kod Štrpca, izvršila pretres i privela dvojicu muškaraca – Srbina i Albanca, pod sumnjom da su zapalili dva bagera kojima su vršeni radovi na izgradnji mini-hidrocentrale u ovom mestu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane