Vesti
Hronika

Uhapšen sin Ibrahima Rugove

EULEKS je uhapsio Uka Rugovu, sina bivšeg predsednika Ibrahima Rugove, u njegovoj kući u naselju Velanija u Prištini zajedno sa još sedam lica koji se povezuju sa organizovanim kriminalom, prenose prištinski mediji.
Uhapšen sin Ibrahima Rugove
EULEKS policija (Foto Blic)

Advokat Uk Rugove Bajram Tmava potvrdio je da je nalogom tužioca EULEKS-a Rugova uhapšen i da mu je određen pritvor od 48 sati.

On je dodao da EULEKS sumnja da se sin bivšeg predsednika Kosova bavio organizovanim kriminalom i zloupotrebom službenog položaja.

Izvori unutar policije Kosova kažu da njihova policija nije imala pristup toj akciji kao i da se radi o krivičnom delu prodaje i kupovine viza.

Prema saznanjima uhapšen je i jedan zvaničnik italijanske ambasade u Prištini F.P. prenosi koha.net.Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022