Vesti
Hronika

Uhapšen sin Ibrahima Rugove

EULEKS je uhapsio Uka Rugovu, sina bivšeg predsednika Ibrahima Rugove, u njegovoj kući u naselju Velanija u Prištini zajedno sa još sedam lica koji se povezuju sa organizovanim kriminalom, prenose prištinski mediji.
Uhapšen sin Ibrahima Rugove
EULEKS policija (Foto Blic)

Advokat Uk Rugove Bajram Tmava potvrdio je da je nalogom tužioca EULEKS-a Rugova uhapšen i da mu je određen pritvor od 48 sati.

On je dodao da EULEKS sumnja da se sin bivšeg predsednika Kosova bavio organizovanim kriminalom i zloupotrebom službenog položaja.

Izvori unutar policije Kosova kažu da njihova policija nije imala pristup toj akciji kao i da se radi o krivičnom delu prodaje i kupovine viza.

Prema saznanjima uhapšen je i jedan zvaničnik italijanske ambasade u Prištini F.P. prenosi koha.net.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023