Vesti
Hronika

Uhapšen predsednik Nezavisne komisije za medije

Predsednik Nezavisne komisije za medije Ljuan Ljatifi uhapšen je zbog sumnje da je primio mito.

Uhapšen predsednik Nezavisne komisije za medije
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kosovska policija uhapsila je u sredu šefa Nezavisne komisije za medije Ljuana Ljatifija zbog sumnje da je primio mito.

„Osumnjičen je za krivično delo ‘uzimanje mita’ u saizvršilaštvu sa osumnjičenim A.B. Ovim radnjama naglašeno je da je osumnjičeni počinio krivično delo ‘primanje mita’ i krivično delo ‘zloupotreba službenog položaja ili vlasti ‘, navela je policija u odgovoru za Kohu.

Osnovno tužilaštvo u Prištini takođe je saopštilo da je Ljatifi bio u pritvoru 48 sati.

„Sa osobom čiji su inicijali L.L., obavljen je razgovor u svojstvu osumnjičenog u prisustvu branioca i nakon argumentovane veze ocenjena je osnovana sumnja da je, kao osoba sa izvršnom odgovornošću u Nezavisnoj komisiji za medije, jasno bio upoznat sa uslovima. Ovim radnjama, gore pomenuta osoba osumnjičena je da je počinila krivično delo „Uzimanje mita“, prema članu 421 KZRK, u saizvršilaštvu sa osumnjičenim A.B., koju je kosovska policija uhapsila 29.06.2021, i krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja “, iz člana 414. KZRK, jer su osumnjičeni da u ovom slučaju nisu izvršili svoju službenu dužnost zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja, oni su stekli protivpravnu korist. Osumnjičenom L.L. je odlukom državnog tužioca određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati“, navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Ljatifi je imenovan za izvršnog direktora Nezavisne komisije u avgustu 2019.

U sredu je takođe uhapšen direktor uprave i finansija u Nezavisnoj komisiji za medije (IMC) Arben Biljali, koji je takođe zadržan pod sumnjom da je primio mito.Ostale vesti

Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom
Zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić je nakon uviđaja na mestu nesreće na autoputu u blizini Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a povređeno više desetina, saopštio da je vozač autobusa uhapšen, prenosi hrvatski portal Jutarnji.
  • 25.07.2021
Deset poginulih, 45 povređenih u sletanju autobusa kod Slavonskog Broda
Deset osoba je poginulo, dok je nekoliko desetina povređeno, kada je autobus kosovskih oznaka sleteo jutros sa autoputa kod Slavonskog Broda, saopštila je hrvatska policija. Osam osoba je teško povređeno. Kako nezvanično saznaje Hina, autobus je saobraćao na liniji Frankfurt-Đakovica.
  • 25.07.2021
Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021