Vesti
Hronika

Uhapšen predsednik Nezavisne komisije za medije

Predsednik Nezavisne komisije za medije Ljuan Ljatifi uhapšen je zbog sumnje da je primio mito.

Uhapšen predsednik Nezavisne komisije za medije
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kosovska policija uhapsila je u sredu šefa Nezavisne komisije za medije Ljuana Ljatifija zbog sumnje da je primio mito.

„Osumnjičen je za krivično delo ‘uzimanje mita’ u saizvršilaštvu sa osumnjičenim A.B. Ovim radnjama naglašeno je da je osumnjičeni počinio krivično delo ‘primanje mita’ i krivično delo ‘zloupotreba službenog položaja ili vlasti ‘, navela je policija u odgovoru za Kohu.

Osnovno tužilaštvo u Prištini takođe je saopštilo da je Ljatifi bio u pritvoru 48 sati.

„Sa osobom čiji su inicijali L.L., obavljen je razgovor u svojstvu osumnjičenog u prisustvu branioca i nakon argumentovane veze ocenjena je osnovana sumnja da je, kao osoba sa izvršnom odgovornošću u Nezavisnoj komisiji za medije, jasno bio upoznat sa uslovima. Ovim radnjama, gore pomenuta osoba osumnjičena je da je počinila krivično delo „Uzimanje mita“, prema članu 421 KZRK, u saizvršilaštvu sa osumnjičenim A.B., koju je kosovska policija uhapsila 29.06.2021, i krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja “, iz člana 414. KZRK, jer su osumnjičeni da u ovom slučaju nisu izvršili svoju službenu dužnost zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja, oni su stekli protivpravnu korist. Osumnjičenom L.L. je odlukom državnog tužioca određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati“, navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Ljatifi je imenovan za izvršnog direktora Nezavisne komisije u avgustu 2019.

U sredu je takođe uhapšen direktor uprave i finansija u Nezavisnoj komisiji za medije (IMC) Arben Biljali, koji je takođe zadržan pod sumnjom da je primio mito.Ostale vesti

UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021