Vesti
Hronika

Uhapšen policajac na severu Kosova zbog primanja mita

Isražioci kosovskog policijskog inspektorata uhapsili su u Kosovskoj Mitrovici pripadnika policije D. K., osumnjičenog da je tražio i primio mito u iznosu više hiljada evra.
Uhapšen policajac na severu Kosova zbog primanja mita
Ilustracija (Foto Tanjug)

Tokom hapšenja kod osumnjičenog je pronađeno 12.500 evra koje je navodno dobio od osoba kojima je tražio mito, a koje su ga prethodno prijavile, saopštio je Policijski inspektorat.

Istražioci Inspektorata operativnim putem su dobili informacije da je policajac D. K. umešan u nezakonitu aktivnost.

Na osnovu pristiglih informacija, osumnjičeni je od građana zatražio značajan iznos novca - 25.000 evra, kako bi omogućio prenos opreme iz Zvečana u Gračanicu.

Istražioci su na osnovu odobrenja tužilaštva simulirali krivično delo i nakon toga uhapsili policajca D. K., kod koga je ponađeno 12.500 evra.

Osumnjičenom, pripadniku Regionalne direkcije sever, Jedinice za brzo reagovanje, tužilaštvo je odredilo pritvor do 48 sati.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020