Vesti
Hronika

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo osamnaestogodišnjakinje iz Uroševca

Glavni osumnjičeni za ubistvo 18-godišnje M.O., Dardan Krivaća uhapšen je u jednom selu kod Uroševca, prenosi Koha.
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo osamnaestogodišnjakinje iz Uroševca
Uroševac (Foto Opština Uroševac)

Ovo je za medije potvrdio komandir policije u Uroševcu Mehmet Aljihajdini.

Aljihajdini je izjavio da je Krivaća uhapšen pre svega nekoliko minuta i da će policija naknadno saopštiti informacije o njegovom privođenju.

Tužilaštvo je izdalo saopštenje u kome je iznelo više detalja u vezi sa hapšenjem.

"Osnovno tužilaštvo u Uroševcu obaveštava javno mnjenje da je u vezi sa ubistvom 18-godišnjakinje u Uroševcu, danas oko 12:05, drugi osumnjičeni D.K. uhapšen i određen mu je pritvor od 48 sati. Sumnja se da je ovo lice počinilo krivično delo teško ubistvo po Krivičnom zakonu", navodi se u saopštenju tužilaštva u Uroševcu.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022