Vesti
Hronika

Uhapšen osumnjičeni za ispisivanje grafita u Goraždevcu

Kosovska policija uhapsila je u Peći jednu osobu osumnjičenu za ispisivanje grafita "UČK" na zidu domaćinstva Krstović u Goraždevcu.
Uhapšen osumnjičeni za ispisivanje grafita u Goraždevcu
Grafit u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Kako javlja Radio Goraždevac, Istražna jedinica policijske stanice u Peći je sinoć locirala osobu, a danas je sprovela u stanicu L. M. 1988. koji je ispisao grafit "UČK" u Goraždevcu. Kako je potvrdila Kosovska policija radi se o osobi albanske nacionalnosti.

U dogovoru sa državnim tužiocem a nakon razgovora sa gore uhapšenom pomenutom osobom, predmet je obrađen i šalje se u Osnovni sud, i odeljenje za prekršaje. Poseban izveštaj biće upućen Osnovnom tužilaštvu u Peći.

Grafit na zidu domaćinstva porodice Krstović primećen je u sredu ujutru. Istoga dana je u blizini spomenika goraždevačkim žrtvama polomljen jarbol i odnesena srpska zastava.Ostale vesti

Petković: Nikada nećemo zaboraviti malog Miloša
Direktor Kancelarije za Kosova i Metohije Petar Petković podsetio je da je na današnji dan pre 22 godine ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.
  • 28.05.2022
Ubijen muškarac u Uroševcu
Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.
  • 28.05.2022
Dvostruko ubistvo u Kosovskoj Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici rano jutros dogodilo se dvostruko ubistvo, potvrđeno je za Radio Mitrovica sever.
  • 27.05.2022
Određen pritvor za još četiri lica u slučaju ’’Brezovica’’
Četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar Ministarstva za infrastrukturu Vlade Kosova, uhapšene su u najnovijoj akciji u slučaju "Brezovica". Oni su osumničeni za delo primanja mita, a tužilac im je odredio pritvor od 48 sati, saopšteno je iz Tužilaštva.
  • 26.05.2022
Lažna dojava o bombi na otvaranju festivala ’’Mirdita, dobar dan’’
Lažna dojava o postavljenoj bombi u  NGO Habu, u kome je otvaranjem izložbe "Sve naše suze" počeo festival "Mirdita, dobar dan". Prostor je bio ispražnjen, a policijske ekipe sa psima proverile su prostor i utvrdile da je dojava lažna.
  • 26.05.2022
Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022