Vesti
Hronika

Uhapšen osumnjičeni za ispisivanje grafita u Goraždevcu

Kosovska policija uhapsila je u Peći jednu osobu osumnjičenu za ispisivanje grafita "UČK" na zidu domaćinstva Krstović u Goraždevcu.
Uhapšen osumnjičeni za ispisivanje grafita u Goraždevcu
Grafit u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Kako javlja Radio Goraždevac, Istražna jedinica policijske stanice u Peći je sinoć locirala osobu, a danas je sprovela u stanicu L. M. 1988. koji je ispisao grafit "UČK" u Goraždevcu. Kako je potvrdila Kosovska policija radi se o osobi albanske nacionalnosti.

U dogovoru sa državnim tužiocem a nakon razgovora sa gore uhapšenom pomenutom osobom, predmet je obrađen i šalje se u Osnovni sud, i odeljenje za prekršaje. Poseban izveštaj biće upućen Osnovnom tužilaštvu u Peći.

Grafit na zidu domaćinstva porodice Krstović primećen je u sredu ujutru. Istoga dana je u blizini spomenika goraždevačkim žrtvama polomljen jarbol i odnesena srpska zastava.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021