Vesti
Hronika

Uhapšen osumnjičeni za ispisivanje grafita u Goraždevcu

Kosovska policija uhapsila je u Peći jednu osobu osumnjičenu za ispisivanje grafita "UČK" na zidu domaćinstva Krstović u Goraždevcu.
Uhapšen osumnjičeni za ispisivanje grafita u Goraždevcu
Grafit u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Kako javlja Radio Goraždevac, Istražna jedinica policijske stanice u Peći je sinoć locirala osobu, a danas je sprovela u stanicu L. M. 1988. koji je ispisao grafit "UČK" u Goraždevcu. Kako je potvrdila Kosovska policija radi se o osobi albanske nacionalnosti.

U dogovoru sa državnim tužiocem a nakon razgovora sa gore uhapšenom pomenutom osobom, predmet je obrađen i šalje se u Osnovni sud, i odeljenje za prekršaje. Poseban izveštaj biće upućen Osnovnom tužilaštvu u Peći.

Grafit na zidu domaćinstva porodice Krstović primećen je u sredu ujutru. Istoga dana je u blizini spomenika goraždevačkim žrtvama polomljen jarbol i odnesena srpska zastava.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021