Vesti
Hronika

Uhapšen napadač na Srbina iz Pasjana, za drugim se traga

Jedna osoba je uhapšena a za drugom se intenzivno traga zbog ranjavanja Zorana Kostića iz Pajsana, potvrđeno je za RTV Kim u policiji.
Uhapšen napadač na Srbina iz Pasjana, za drugim se traga
Pasjane (Youtube)

Osumnjičeni je uhapšen kasno sinoć, rekao je portparol Policije u Gnjilanu Ismet Hašani. „Njemu je odrđen pritvor od 48 sati. Za drugom osobom se intenzivno traga i ona je poznata policiji“.

Dvojica Albanaca iz sela Vlaštice sinoć su, oko 18 i 30, nožem napala Kostića koji se sa porodicom vraćao iz Gnjilana. Napad se dogodio u Pasjanu, a prethodla mu je svađa, kaže za RTV Kim portparol Policije u Gnjilanu Ismet Hašani.

„Uzeli smo izjave i od žrtve i osumnjičenog i oni su potvrdli da je do svađe došlo još dok su se kretali atuomobilima. Oni su jedan drugoga ometali u saobraćaju, zaustavili su vozila, došlo je svađe i tuče i nakon toga je osumnjičeni uboo žrtvu nožem u ruku i nogu“, rekao je Hašani.

Zoran Kostić je nakon ukazane pomoći u gnjilanskoj bolnici pušten na kućno lečenje.

Hašani kaže u ovom napadu nema etničkih motiva, već samo nazadovoljstvo zbog ometanja u saobraćaju.

„To je bilo u momentu. Nije fer da ovom slučaju dajemo konotaciju etničkog motiva kada toga nema“, rekao je Hašani.

Zoran Kostić je, međutum, sinoć u izjavi za RTV Kim rekao da su ga Albanci napali jer su znali da je Srbin zbog srpskih registarskih oznaka na njegovom automobilu.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021
I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021