Vesti
Hronika

Uhapšen napadač na Srbina iz Pasjana, za drugim se traga

Jedna osoba je uhapšena a za drugom se intenzivno traga zbog ranjavanja Zorana Kostića iz Pajsana, potvrđeno je za RTV Kim u policiji.
Uhapšen napadač na Srbina iz Pasjana, za drugim se traga
Pasjane (Youtube)

Osumnjičeni je uhapšen kasno sinoć, rekao je portparol Policije u Gnjilanu Ismet Hašani. „Njemu je odrđen pritvor od 48 sati. Za drugom osobom se intenzivno traga i ona je poznata policiji“.

Dvojica Albanaca iz sela Vlaštice sinoć su, oko 18 i 30, nožem napala Kostića koji se sa porodicom vraćao iz Gnjilana. Napad se dogodio u Pasjanu, a prethodla mu je svađa, kaže za RTV Kim portparol Policije u Gnjilanu Ismet Hašani.

„Uzeli smo izjave i od žrtve i osumnjičenog i oni su potvrdli da je do svađe došlo još dok su se kretali atuomobilima. Oni su jedan drugoga ometali u saobraćaju, zaustavili su vozila, došlo je svađe i tuče i nakon toga je osumnjičeni uboo žrtvu nožem u ruku i nogu“, rekao je Hašani.

Zoran Kostić je nakon ukazane pomoći u gnjilanskoj bolnici pušten na kućno lečenje.

Hašani kaže u ovom napadu nema etničkih motiva, već samo nazadovoljstvo zbog ometanja u saobraćaju.

„To je bilo u momentu. Nije fer da ovom slučaju dajemo konotaciju etničkog motiva kada toga nema“, rekao je Hašani.

Zoran Kostić je, međutum, sinoć u izjavi za RTV Kim rekao da su ga Albanci napali jer su znali da je Srbin zbog srpskih registarskih oznaka na njegovom automobilu.Ostale vesti

Odloženo suđenje Zlatanu Krstiću
Suđenje Zlatanu Krstiću za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva koje je trebalo da bude nastavljeno juče i danas odloženo je za novembar, kazao je za RTV Kim njegov advokat Dejan A. Vasić.
  • 21.10.2020
Izrešetan automobil novinara kosovskog portala Reporteri
Novinar kosovskog portala Reporteri Škumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov automobil sa 5 do 6 metaka.
  • 18.10.2020
Hoti smenio direktora Policije Kosova Rašita Ćaljaja
Premijer Kosova Avdulah Hoti smenio je Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Policije Kosova.
  • 16.10.2020
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
  • 16.10.2020
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
  • 16.10.2020
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
  • 16.10.2020