Vesti
Hronika

Uhapšen imam u Prištini

U Prištini jutros uhapšen imam Velike džamije Šefćet Krasnići i još nekoliko lica osumnjičenih za podstrekivanje radikalnih struja, pišu prištinski mediji.
Uhapšen imam u Prištini
Imam Krasnići (Foto Bota sot)

Kako navodi list Ekspres, prvi imam džamije u Prištini Šefket Krasnići uhapšen je rano jutros, nakon pretresa kuće. Osim njega, u istoj akciji uhapšeno je još nekoliko lica.

Krasnići se tereti za podstrekivanje radikalnih struja. Osim toga ispituje se i sadržaj njegovih predavanja na Fakultetu teologije u Prištini, prenose mediji.

Ekspres navodi da su mediji ranije preneli i da je u Krasnićijevom automobilu pronađen arsenal oružja, ali da policija Kosova nije ništa preduzela.

Do sada se niko iz Policije Kosova nije oglasio o ovom slučaju.Ostale vesti

Obijena kuća u Donjoj Gušterici
Lopovi su sinoć oko 21 čas upali u kuću M. Filipovića u Donjoj Gušterici i odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u kešu.
  • 27.09.2020
Odlazak Bogoljuba Marinkovića Bogija
Danas je u Gračanici sahranjen Bogoljub Bogi Marinković (1959-2020) istaknuti član Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, glumac amater, aktivista u pozorišnom amaterizmu i radnik Doma kulture „Gračanica“.
  • 26.09.2020
Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020