Vesti
Hronika

Uhapšen i Faton Topoli

Kosovska policija uhapsila je danas u zgradi Skupštine Kosova i poslednjeg od četiri poslanika Samoopredeljenja Fatona Topalija za kojima je bio izdat nalog za hapšenje, objavila je prištinska Koha.net.
Uhapšen i Faton Topoli
Faton Topali (Foto Kosovapress(

Topali je prebačen u Osnovno tužilaštvo u Prištini.

Za Topolijem je izdat nalog za hapšenje zbog aktiviranja suzavca, jaja i biber spreja tokom skupštinskog zasedanja, ali je on sve do danas bio u bekstvu.

Sam Faton Topalije je iz skupštine obavestio novinare da ga je policija blokirala kada je ušao u parlament "kako bi obavljao svoje poslaničke dužnosti".
"Premijer Mustafa proslavlja godišnjicu od dolaska na vlast hapšenjem poslanika opozicije, ali nas na našem putu niko ne može zaustaviti", napisao je Topali na društvenim mrežama.

Topali je izvesno vreme boravio u Švajcarskoj pošto ima njihovo državljanstvo i nije se odazvao pozivu policije da se javi u Osnovno tužilaštvo u Prištini.

On je za prištinsku  televiziju KTV rekao da je u Švajcarsku otišao kako bi završio neke  privatne poslove, a ne da bi se krio.

Policija Kosova je ranije danas uhapsila poslanicu Samoopredeljenja Aljbuljenu Hadžiu za kojom je bio izdat nalog za hapšenje.

Prethodno je zbog izazivanja opšte opasnosti i aktiviranja suzavca na sednicama Skupštine Kosova policija uhapsila poslanika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i šeficu parlamentarne grupe AZBK Doniku Kadaj Bujupi.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021