Vesti
Hronika

Uhapšen Dardan Molićaj, organizator protesta u Prištini

Kosovska policija uhapsila je u Prištini predsednika Socijaldemokratske partije Dardana Molićaja, vanparlamentarne stranke koja je proteklog vikenda organizovala protest građana zbog najavljenog poskupljenja struje.
Uhapšen Dardan Molićaj, organizator protesta u Prištini
Dardan Molićaj sa pripadnicima Policije (Foto A. Igić)

Na protestu se Molićaj u jednom trenutku sukobio sa policijom, koja je štitila ulaz u zgradu vlade. Tada je došlo do međusobnog guranja i udaranja.

Na protestu je bilo oko tri hiljade građana, a Molićaj je zahtevajući odustajanje od najavljenog poskupljenja struje, kosovskog premijera Aljbina Kurtija nazvao "političkom kukavicom".

Molićaj je pre par godina bio jedan od najbližih saradnika Aljbina Kurtija, ali se sa grupom saradnika odvojio i formirao SDP.

SDP je osudila hapšenje svog predsednika i poručila da je pravosuđe stavljeno u službu premijera Aljbina Kurtija.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova, Ljumir Abdidžiku, rekao je da hapšenje Moljićaja ima "ukus čiste političke osvete".

"Kurti i njegova Vlada ne smeju da koriste policijsku moć za političke pretnje i hapšenja, posebno kada za alternativu imaju normalno i ljudsko posezanje ka proceduralnim putevima, a prema već poznatim pravilima. Pozivam institucije da zadrže svoj profesionalni i nezavisni integritet i da ne postanu deo ovog političkog teatra paranoične vlade", dodao je Abdidžiku.

Reagovao je i poslanik u kosovskom parlamentu, Bedžet Pacoli, ocenivši da je hapšenje Molićaja "loša vest za demokratiju".Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022