Vesti
Hronika

Uhapšen Dardan Molićaj i još nekoliko aktivista SDP

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj, danas je uhapšen zajedno sa još nekoliko aktivista te stranke, prenosi Reporteri.
Uhapšen Dardan Molićaj i još nekoliko aktivista SDP
Hapšenje Molićaja (Foto Reporteri)

Prema navodima iz Socijaldemokratske partije, stranka je danas održala protest ispred zgrade u kojima se nalazi nekoliko ministarstava, kao znak protivljenja taksi od pet evra za registracionu nalepnicu, nakon sporazuma Ministarstva za infrastrukturu sa kompanijom "Auto kontrol Kosova".

"Zašto se stavlja nalepnica od 5 evra? Da se formalizuje što je više moguće. Da primoraju svi da registruju svoje automobile. Nije bitno da li se to može učiniti besplatno ili za najviše 90 centi. Najveći problem je negde drugde. Ko ne registruje automobile? Oko 30 odsto onih koji ih poseduju. Zašto ih nisu registrovali? Jer nemaju. I nije slučajno, procenat neregistrovanja automobila odgovara procentu siromaštva na Kosovu", poručili su iz SDP tokom protesta.

Članovi SDP su tokom protesta na automobilima Ministarstva pravde ispisali sprejom "iznuda".Ostale vesti

Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021