Vesti
Hronika

Uhapšen Bojko Borisov

Četiri osobe, među kojima i bivši premijer Bugarske Bojko Borisov, uhapšene su u specijalnoj akciji širom Bugarske. Policija pretresa kuće bivših visokih funkcionera. Istražuje se 120 slučajeva zloupotrebe novca iz evropske kase, pišu bugarski mediji, a prenosi RTS.
Uhapšen Bojko Borisov
Bojko Borisov (Foto RSE)

Policija je ušla u dom bivšeg premijera i lidera stranke GERB Bojka Borisova, kao i mnogih drugih bivših visokih funkcionera, prenose bugarske Novinite.

Kako su obrazložili u policiji, razlog je "hitna provera".

MUP je potvrdio da su uhapšeni nekadašnji predsednik Vlade Bugarske, ali i bivši ministar finansija Vladislav Goranov, bivša šefica odbora za budžet Menda Stojanova, kao i portparolka stranke GERB Sevdelina Arnaudova.

Njima je, kako se navodi, određeno zadržavanje do 24 sata, posle čega tužilac može da zatraži pritvor.

Policija vrši pretrese i u kućama velikih biznismena, prenosi bugarski medij.

Širom zemlje sprovodi se akcija u vezi sa 120 predmeta Evropskog tužilaštva u Bugarskoj.

Reč je o sumnjama na zloupotrebu evropskog novca u oblastima poljoprivrede, građevinarstva i javnih nabavki.Ostale vesti

Aleksandar Ivanović: Neko ima interes da istraga o ubistvu ostane u fioci
Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, smatra da bi osnivanje anketnog odbora u parlamentu moglo da pomeri ovaj slučaj sa mrtve tačke, ali i da očigledno neko ima interes da rasvetljavanje Oliverovog ubistva tapka u mestu.
  • 11.08.2022
Protesti vlasnika prodavnica u Velikoj Hoči
U znak protesta zbog pljački prodavnica koje se ponavljaju u dva navrata za manje od dva meseca, vlasnici trgovinskih radnji u Velikoj Hoči su od danas zatvorili svoje radnje.
  • 10.08.2022
Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022