Vesti
Hronika

Uhapšen bivši gradonačelnik Kačanika

Kosovska policija uhapsila je juče bivšeg gradonačelnika Kačanika, Džabira Žarkua, zbog zloupotrebe službenog položaja. Kako kosovski mediji pišu, Žarku je uhapšen na aerodromu u Prištini odakle je trebalo da otputuje na porodično slavlje u Nemačkoj.
Uhapšen bivši gradonačelnik Kačanika
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Portparol Kosovske policije, Baki Keljani, potvrdio je da je Žarku juče uhapšen i to zbog “zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja” i “trgovine uticajem” u vezi sa slučajem iz 2010. godine u Kačaniku.

Nadležni tužilac naredio je policijsko zadržavanje.

Džabir Žarku osuđen je 2011. godine na tri godine zatvora zbog prisile i nedozvoljenog posedovanja oružja.

Nakon potvrde presude, Žarku se odselio sa Kosova kako bi izbegao zatvor.

Gotovo pet i po godina bivši gradonačelnik Kačanika i bivši funkcioner PDK ostao je u bekstvu u Švedskoj.

Juna 2018. Žarku se ponovo vratio na Kosovo, nakon što je Osnovni sud u Uroševcu doneo odluku o obustavi izvršenja zatvorske kazne zbog zastarelosti.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021