Vesti
Hronika

Uhapšen aktivista Samoopredeljenja

Pokret Samoopredeljenja saopštio je danas da je Kosovska policija uhapsila aktivistu ovog opozicionog pokreta Faruka Dukaja. 
Uhapšen aktivista Samoopredeljenja
Faruk Dukaj (Foto koha.net)

U saopštenju Samoopredeljenja navedeno je da je lišavanje slobode Dukaja nastavak kampanje kosovske vlade na hapšenju opozicionih aktivista.

U saopštenju podsećaju na masovne proteste u Prištini koji su održani 17. februara i ističu da se "od tada Vlada Kosova nalazi u panici".

Samoopredeljenje se protivi primeni dela briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i dogovoru o demarkaciji granice sa Crnom Gorom i ističu da su vanredni izbori na Kosovu neminovnost.Ostale vesti

Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020
Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020