Vesti
Hronika

Ugljare: Krađa srpskih registarskih tablica sa automobila

U Ugljaru, selu u opštini Gračanica, u poslednja tri dana zabeleženo je uklanjanje i krađa srpskih registarskih oznaka sa automobila meštana. Slučajevi su prijavljeni Policiji. U ovom selu, inače, već nekoliko dana ne radi ulična rasveta, pa stanovnici veruju da je potpuni mrak poslužio počiniocima da „lakše obave svoj posao“. 
Ugljare: Krađa srpskih registarskih tablica sa automobila
Ugljare (Foto Kim arhiva)

U protekla tri dana uklonjene su i odnete registarske oznake Velimira Krstića, Milana Jovanovića i Dragana Milića. Sve tablice su izdate u gradovima centralne Srbije.

Miliću su registarske oznake nestale u noći između subote i nedelje. Slučaj je prijavio Kosovoskoj Policiji ali, kako za RTV Kim kaže, još nema nikakvih informacija o počiniocima.

„Krađa se desila u noći između subote i nedelje. Bio sam u jednom lokalu u to vreme, kada sam krenuo kući nisam ni zagledao da tablica nema dok mi komšija nije rekao. Pozvao sam policiju, rekli su mi da idem u stanicu da dam izjavu, ja sam otišao i objasnio šta se desilo. Te večeri su nestale tablice sa još dva automobila. Iz policije su mi dali potvrdu da mogu da vozim par dana dok ne uzmem druge tablice“, rekao je on.

RTV Kim pokušala je da više detalja o ovom slučaju sazna od komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića, ali do objavljivanja ove vesti on nije odgovorio na upućene pozive.

Milić kome je vozilo registrovano u Kraljevu podseća da postupak za dobijanje novih registarskih tablica, kao i odlazak do ovog grada u centralnoj Srbiji iziskuje dodatne troškove.

„Juče sam bio u Kraljevu i uzeo nove tablice i nalepnice, saobraćajnu moram da čekam 15 dana. Ovo su veliki troškovi. Nisam siguran da li smem da ponovo postavim nove tablice. Šta ću ako se to ponovo desi? Policija nema informacija, ja sam samo dao izjavu, oni su napravili zapisnik“, naveo je Milić.

Iste večeri su ukradene i registarske tablice sa oznakom NI (Niš) sa vozila Milana Jovanovića i KG (Kragujevac) sa automobila Velimira Krstića.

Milić veruje da je veliki problem što u selu danima ne radi ulična rasveta i da je potpuni mrak posužio počiniocima da „obave svoj posao“.

„Da su radila ulična svetla možda se ništa ne bi desilo. Dok se ne reši problem sa rasvetom u selu je totalni mrak“, dodao je Milić.

Meštani Ugljara su, kako saznajemo, problem sa rasvetom prijavljivali KEDS-u, ali se predstavnici ove kompanije nisu odazivali na pozove da reše problem.

Sa druge strane, direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković kaže za RTV Kim da imaju informaciju o isključenju ulične rasvete u Ugljaru, ali da još nisu utvrdili zbog čega je do toga došlo.

„Po našem saznanju, KEDS je isključio uličnu rasvetu, planiramo da utvrdimo tačan razlog. Imamo informaciju da u Ugljaru već dva dana nema ulične rasvete“, kazao je Trajković.

Sličan problem sa uklanjanjem registarskih oznaka gradova Srbije zabeležen je nedavno i u Vitini u Kosovskom Pomoravlju.

 Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022